100 Bin lira üzeri kredi kartlarından 750 lira alınmasını öngören yasa teklifi ertelendi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti milletvekilleri tarafından hazırlanan, kredi kartı limitleri 100 bin lira ve üzeri olan kart sahiplerinden 750 lira ek ücret alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, AK Parti milletvekilleri tarafından sunulan ve kredi kartı limitleri 100 bin lira ve üzerinde olanlardan 750 liralık bir pay alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmeleri ertelendi.

AK Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un sunduğu, savunma sanayi ve diğer bazı düzenlemelerle ilgili kanun teklifi, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş’un başkanlık ettiği komisyonda ele alındı. Sunumun ardından, komisyon üyesi milletvekilleri görüşlerini bildirdiler. Muhalefet partisi üyelerinin söz almasının ardından, iktidar partisine mensup komisyon başkanları da kanun teklifine ilişkin savunmalarını yaptı. Komisyon Başkanı Mehmet Muş, iktidar temsilcilerinin konuşmalarının ardından oturumu kapattı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, komisyon toplantısının ertelendiğini belirterek, teklifin daha detaylı inceleneceğini ve 2025 bütçesi çerçevesinde yeniden değerlendirileceğini söyledi. Ayrıca Cumhurbaşkanı’nın da teklifin detaylı incelenmesi talimatını verdiğini belirten Güler, Aralık ayı sonunda bütçenin tamamlanmasının ardından yasa teklifinin tekrar ele alınacağını ifade etti.


Ekonomi360 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir