Fernas İşçileri Açlık Grevine Başladı: Özgür Özel Açıklamalarda Bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Amasra maden kazasının yıl dönümünde işçi haklarını savundu. Fernas işçilerinin açlık grevine dikkat çeken Özel, “Emeği sömürülen işçilerin kılına zarar gelirse, sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Daron Acemoğlu’nu Nobel ödülünden dolayı tebrik ederek sözlerine başlayan Özel, Amasra maden kazasının yıl dönümüne de değindi. 

Özel, “AKP iktidarı, işçiye yoksulluk, sefalet ve ölüm getirdi. 22 yılda en az 33 bin iş cinayeti işlendi. Bir ülkede bu kadar insanın yaşamını kaybetmesi, tarih yazıyor. Erdoğan ise, ‘Biz kader planlarına inanmış insanlarız’ diyor. Ancak Sayıştay raporları, yaşanan felaketlerin önlenebileceğini gösteriyor. Bu, kader değil; bir sorumsuzluk. 

Fernas işçileri dün açlık grevine başladı. Ankara’nın ortasındaki bir parkta, yemeden içmeden, yalnızca ellerindeki kaskları yere vurarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Emeği sömürülen işçilerin patronu, milletvekilinle sana güveniyor. ‘Gittim Cumhurbaşkanı’na anlattım’ diyor. Allah bilir ne cevap aldı. İçlerinde her görüşten insan var. Soma’nın köylerinden gelmiş tertemiz evlatlar bunlar. Fernas’ın patronu hak yiyor ve bunu Erdoğan’a dayandırıyor. Eğer o işçilerin kılına zarar gelirse, sorumlusu bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı. 

Özel, tüm sorumlular adalet önüne çıkana kadar Amasra’yı takip edeceklerini vurguladı. “Biz emeğin yanında olmaya devam edeceğiz. Ancak bazıları suçları örtmeye ve suçluları korumaya çalışıyor. Soma davasının son mahkemesinden sonra buradan da söylemiştim; çok geçmeden bu davalar bir kez daha açılacak ve sorumlular hesap verecek. And olsun ki bunu yapacağız” şeklinde konuştu.


Ekonomi360 sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir